Logo gemeentenieuwsonline.nl
Taalmaatje met gezin statushouder.
Taalmaatje met gezin statushouder.

Bij Netwerk voor Nieuwkomers Rhenen Dringend behoeft aan (vrouwelijke) taalmaatjes

RHENEN - Het Netwerk voor Nieuwkomers Rhenen (NvN) is sinds juni 2016 actief. We zijn een vrijwilligersorganisatie en proberen nieuwkomers te helpen bij het opbouwen van een zelfstandig leven in Nederland. Dat doen wij door onze vrijwilligers te koppelen aan statushouders."


"Op dit moment hebben we dringend behoefte aan (vrouwelijke) taalmaatjes. Een taalmaatje helpt de status houder vooral bij het leren van onze taal. Dit gebeurt meestal in ongeveer één uur per week. Concreet hebben we op dit moment vier enthousiaste, leergierige dames die uw hulp goed kunnen gebruiken.
Een dame uit Elst wil graag samen met u oefenen voor haar examen (zij spreekt al aardig onze taal). Twee dames uit Rhenen hebben hulp nodig bij het leren spreken en schrijven van onze taal. De laatste (jonge) dame woont ook in Rhenen, werkt 24 uur per week in de zorg en wil daar een opleiding op MBO 3 niveau voor gaan volgen, waarbij ze uw hulp vraagt bij schrijven van verslagen en dergelijke."

"Wij werken samen met VWON en de gemeente Rhenen en we zijn partner van het Taalhuis. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de coördinatoren van het NvN. Ze zijn bereikbaar op 06 30811970 of per mail: info@nvnrhenen.nl."

Meer berichten