Logo gemeentenieuwsonline.nl
Cliënten van Hoog-Broek doen vanaf dit voorjaar eenvoudige klussen in de tuin of boomgaard. (foto: Zorgboerderij Hoog-Broek)
Cliënten van Hoog-Broek doen vanaf dit voorjaar eenvoudige klussen in de tuin of boomgaard. (foto: Zorgboerderij Hoog-Broek) (Foto: )

Zorgboerderij Hoog-Broek in Lienden gaat tuinen onderhouden

LIENDEN – Zorgboerderij Hoog-Broek is gestart met het uitvoeren van diverse hovenierswerkzaamheden. Behalve particulieren kunnen ook bedrijven van de nieuwe dienst gebruikmaken.

Iedereen binnen een straal van ongeveer twintig kilometer van Lienden kan bij Hoog-Broek aankloppen voor allerhande klusjes, zoals heggen snoeien, onkruid verwijderen, kantjes knippen of borders bijhouden. Eigenaar Annemieke de Kock denkt dat ook bedrijven zoals boomkwekerijen volop van haar hoveniers kunnen profiteren.

De werkzaamheden worden verricht door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Al sinds de start van de zorgboerderij in 2006 geeft Hoog-Broek deze doelgroep dagbesteding, bijvoorbeeld door ze verantwoordelijk te maken voor het onderhoud van het buitenterrein van de zorgboerderij in buurtschap Aalst. De deelnemers die hier dagbesteding volgen, komen niet of slechts erg moeizaam aan regulier werk.

Het maakt ze niet minder geschikt om dit werk te doen, benadrukt De Kock. “Het zijn mensen die graag willen en van wie het zelfvertrouwen een enorme boost krijgt als ze bijvoorbeeld een compliment krijgen.” De hoveniers worden professioneel aangestuurd en gecoacht door Bram van Eldik. Hij heeft een hoveniers- en zorgachtergrond maar is ook actief in het maatschappelijk werk.

Het mes snijdt volgens De Kock aan twee kanten: “Het leuke is dat mensen en bedrijven niet alleen een mooie tuin of kwekerij krijgen. Het is natuurlijk ook fantastisch dat prachtige mensen een welkome kans in de samenleving krijgen.” Meer informatie: Annemieke de Kock (0488 483208) of www.hoogbroek.nl.

Meer berichten