Logo gemeentenieuwsonline.nl

Op weg naar Pasen 2020 met de Johannes Passion van Johann Sebastian Bach

Oratoriumkoor Rhenen
Oratoriumkoor Rhenen (Foto: Henk Steenwijk)

RHENEN - Oratoriumkoor Euphonia Rhenen, springlevend en bruisend van energie, nodigt iedereen van harte uit voor zijn concert van de Johannes Passion op zaterdag 4 april om 20.00 uur in de Cunerakerk in Rhenen.

Al vanaf de vierde eeuw is het in de christelijke kerk gebruikelijk, dat in de weken voorafgaande aan Pasen de passieverhalen zingend in de kerk worden voorgedragen. Johann Sebastian Bach componeerde een geweldige unieke architectonische muzikale opbouw, waarbij de evangelietekst wordt aangevuld en afgewisseld met aria's en koralen.

Het bijwonen van een concert zoals de Johannes Passion is een geweldige ervaring! En past in het Op weg zijn naar pasen anno 2020. De Johannes Passion wordt uitgevoerd door het Oratoriumkoor Euphonia Rhenen samen met het Holland Symfonie Orkest en de solisten: Ingrid Nugteren (sopraan), Gerben van de Werf (altius/countertenor), André Cruz (tenor en evangelist). Janko Fraanje (bas/Christus), Robbert Muuse (bas bariton) en Elly Meijer (orgel). Het geheel staat onder leiding van dirigent Bas Ramselaar.

Voorverkoop kaarten is vanaf 24 februari - 21 maart 27.50 euro; daarna 30 euro te bestellen via de website, koorleden en op zaterdagavond 4 april in de Cunerakerk Rhenen. Kaarten zijn inclusief programmaboekje, pauzedrankje en traktatie.

Meer berichten