Logo gemeentenieuwsonline.nl
Een aantal van de cursisten met hun certificaat. Links staand: docente Eva van Leuveren. (foto: Gerda de Jong)
Een aantal van de cursisten met hun certificaat. Links staand: docente Eva van Leuveren. (foto: Gerda de Jong) (Foto: Gerda de Jong)

Nieuwe taalmaatjes Netwerk voor Nieuwkomers gecertificeerd

RHENEN - Op 6 februari is een aantal taalmaatjes van de stichting Netwerk voor Nieuwkomers gecertificeerd. Zij hebben deelgenomen aan de 'training voor taalvrijwilligers' van de stichting Lezen en Schrijven, gedoceerd door Eva van Leuveren, taaldocente van het Taalhuis in Rhenen.

Stichting Netwerk voor Nieuwkomers is een initiatief van een groep mensen uit Rhenen om nieuwkomers te verwelkomen en te helpen integreren. Met ‘nieuwkomers’ bedoelen we vooral statushouders. Dit zijn vluchtelingen die van de overheid een verblijfsvergunning hebben gekregen. Het NvN wil door het inzetten van vrijwilligers de nieuwkomers helpen zo snel mogelijk een zelfstandig leven op te bouwen. "U kunt denken aan hulp bij het leren van onze taal, fungeren als gastgezin of sociaal contact. Gezien onze verdere plannen zijn wij op zoek naar nieuwe vrijwilligers; ook het bestuur zoekt naar aanvulling. Wilt u meer informatie dan kunt u mailen naar info@nvnrhenen.nl of bellen naar 06 30811970."

Meer berichten