Logo gemeentenieuwsonline.nl
Toneelgroep 2019. (foto: Eric van Ammers)
Toneelgroep 2019. (foto: Eric van Ammers) (Foto: Eric van Ammers)

Doldwaze maffiapraktijken in het dorpshuis van IJzendoorn

IJZENDOORN - Doldwaze maffiapraktijken in het dorpshuis van IJzendoorn: De Waalzoomruiters uit Ochten spelen daar op vrijdag 6 en zaterdag 7 maart het toneelstuk ‘Bruidssuikers’. In dit verhaal probeert Sofia Berliconi wanhopig van haar steenrijke doch dubieuze vader geld los te krijgen om het verlieslijdende snoepwinkeltje 'Soof & Co' wat zij samen met haar beste vriendin run, van een faillissement te redden.

Als 'die papa' blijft weigeren en de deurwaarder al op de stoep staat, zet Sofia haar kleurloze boekhouder in. Haar plan slaagt met succes als deze via de telefoon zich voordoet als 'die mama' van Cornelia. Haar geluk kan niet op, maar haar boekhouder zit met een probleem. Een heel groot probleem. Namelijk 'die papa' wil nog dezelfde avond een date met 'die mama'. Lieve help!

Wat volgt is een hectisch liefdesverhaal waarin de boekhouder moet kiezen tussen een jurk of de kettingzaag. Dus alles wordt uit de kast gehaald om de snoepwinkel van de ondergang te redden. En met succes. Aan het einde van de avond lijkt de snoepwinkel en de boekhouder te zijn gered. Maar wanneer hij bruidsklokken hoort luiden, krijgt het liefdesverhaal ineens een hele andere wending en was faillissement toch misschien beter geweest.

Een misdadig grappig en komisch blijspel in vier bedrijven. Geschreven door Peter Leenders. Uitvoering op vrijdag 6 en zaterdag 7 maart in dorpshuis Ons Tehuis, J.R. Zeemanstraat 12a in IJzendoorn. Kaarten zijn daar en bij Bakkerij Ad Bos, Molendam 5 in Ochten, te koop. Toegangsprijs is 7,50 euro per persoon.

Meer berichten