Silke in de turnhal in Hengelo. (eigen foto)
Silke in de turnhal in Hengelo. (eigen foto) Foto: Eigen foto

Silke Verwoert naar halve finale NK turnen

Algemeen

DODEWAARD - Slechts twee weken na de vorige wedstrijd stond alweer de districtsfinale regio Oost op het programma. Namens DGV Dodewaard hadden de twee juniorturnsters die uitkomen in de derde divisie zich hiervoor geplaatst.

De meiden hadden zich er erg op verheugd samen in deze finale te staan, maar helaas liep Kim van Merkenstein in de training een knieblessure op waardoor Silke Verwoert als enige DGV-turnster op de wedstrijdvloer in Hengelo stond. Silke startte op balk. Altijd een spannend toestel om te beginnen, maar ze liet een mooie oefening zien. De vloer in deze turnhal veerde goed, wat betekende dat er hoge sprongen gemaakt konden worden. In de laatste serie van Silke's vloeroefening was de snelheid wat te groot was waardoor ze over de lijn terecht kwam wat puntenaftrek kostte. Na haar sprong mocht Silke als laatste op haar lievelingstoestel brug turnen. Ook hier liet zij een erg goede oefening met hoge opzwaaien zien.

De 48 junioren die vandaag meededen waren verdeeld over twee wedstrijdrondes. Silke bleek heel knap derde te zijn geworden in de tussenuitslag nadat de eerste 24 turnsters hadden geturnd. Uiteindelijk werd zij zesde van de 48 turnsters met een prachtige eerste plaats op balk en tweede plaats op brug. Hiermee heeft zij zich ruim geplaatst voor de halve finale van het NK 3e divisie in april of mei.

Uitgelicht

Digitale krant