Logo gemeentenieuwsonline.nl
Presentatie s.v. DFS Rookvrije Genaratie
Presentatie s.v. DFS Rookvrije Genaratie (Foto: Cor Drost)

s.v. DFS Rookvrije Generatie.

DFS is de 2e voetbalvereniging in de gemeente Neder Betuwe die zich in gaat zetten voor een Rookvrije Generatie. Voorzitter Cor Drost zegt het heel duidelijk; is het niet voor ons zelf, dan wel voor de jeugd die er aan komt, de volgende generatie.

De 1e stap die dan ook gezet wordt, is het Rookvrij maken van de velden en het terrein tot 12.00 uur. Tot deze tijd spelen al de jeugdelftallen en mag er dus niet gerookt worden meer. De jeugd krijgt op deze manier de slechte voorbeelden niet meer te zien en kan er dus ook geen voorbeeld aan nemen.

Gerjan van Stralen, buurtsportcoach in Neder Betuwe en zelf fanatiek sporter en voetballer, is er trots op dat hij zich als buurtsportcoach kan bezighouden met het Rookvrij en dus gezond maken van de DFS vereniging. Hij is er ook al actief op gebied van Beweging d.m.v. het Walking Footbal en op deze manier groeit de vereniging nog verder door richting een Vitaal Vereniging.

Met hulp van Healthclub Juliën die in deze regio haar Stoppen met Roken coaches inzet, gaat DFS straks ook haar leden een SMR-plus programma aanbieden. Een programma dat helemaal inspeelt op het veranderen van leefstijl en waarbij je behalve het stoppen met roken ook mee genomen wordt in de wereld van bewegen, voeding en ontspanning, dit alles heel laagdrempelig en voor een ieder uitvoerbaar. Het programma is geheel gratis (door 95 procent van de zorgverzekeraars vergoed) en valt buiten het eigen risico. Zowel de themabijeenkomsten (kantine) als beweegsessies worden vanuit DFS georganiseerd, waarbij de 3 partijen Buurtsportcoach, DFS en Healthclub Juliën nauw samen werken.

Meer berichten