Logo gemeentenieuwsonline.nl
Koolmees. (foto: Jan de Jong)
Koolmees. (foto: Jan de Jong) (Foto: Jan de Jong)

Kind- (groot)oudermiddag bij het Amerongse Bos

RHENEN - Op 26 februari, in de voorjaarsvakantie dus, mag je samen met je ouders of je opa en oma lekker aan de slag in de informatieschuur van Utrechts landschap. Eerst maken we een korte wandeling en daarna gaan we nestkasten maken voor koolmezen en andere tuinvogels.

De mezen gaan ons helpen om al die vervelende kriebelende processierupsen op te eten. Daarom zorgen wij dat er voor alle mezen een kastje komt. Breng als je komt wel je eigen hamer mee. Wij zorgen voor hout, een duidelijke bouwtekening en helpende handen.

De activiteit is bedoeld voor kinderen vanaf groep 4 tot en met groep 7 van de basisschool. We starten om 13.30 uur. We hopen dat rond 16.00 uur jullie allemaal met een nestkastje weer naar huis gaan. Voor het kastje heb je vast wel een mooi plekje in jouw tuin of op het balkon. In het voorjaar komen er dan hopelijk vogels in wonen. Als dat lukt kun je zien hoe leuk het is om te kijken hoe druk ze zijn met het bouwen van een nest, het leggen van eitjes en het voeren van de jongen.

Je bent welkom bij de informatieschuur van Utrechts Landschap aan de Veenseweg 8. Als je niet te voet of met de fiets komt, kan de auto geparkeerd worden bij de Groene Entree nabij sportpark De Burgwal.

Kom je ook mee doen? De kosten voor deze dag zijn 5.00 euro per kind. Meld je wel even van te voren aan via www.utrechtslandschap.nl/activiteiten/detailpagina/88546 Wacht niet te lang, er is plaats voor dertig kinderen. Honden zijn dit keer helaas niet welkom.

Mocht u, om wat voor reden dan ook, uw reservering willen annuleren, dan kan dit via een email naar: tabamerongen@gmail.com.

Meer berichten