Logo gemeentenieuwsonline.nl
Verzetsstrijder Johannes van Zanten uit Kesteren. (foto: Archief Arend  Datema Instituut)
Verzetsstrijder Johannes van Zanten uit Kesteren. (foto: Archief Arend Datema Instituut) (Foto: Archief Arend Datema Instituut)

Lezing in Ommeren over Johannes van Zanten

OMMEREN - Op maandagavond 10 februari wordt er in het streekmuseum Baron van Brakell in Ommeren een lezing gehouden over de verzetsstrijder Johannes van Zanten uit Kesteren, die ook nog een poosje in Lienden heeft gewoond.

Johannes was de leider van de Knokploeg Betuwe. Johannes kreeg landelijke bekendheid door de grote zegeltjeskraak in Tilburg. Schrijfster Conny van der Heyden gaat die avond vertellen wie Johannes van Zanten was, waarom hij in het verzet kwam en waarom haar boek 'Ten onrechte beschuldigd' heet. Ondanks de vele goede daden van Van Zanten, kleefde er altijd een smet aan zijn naam. Hij werd verdacht van de moord op de NSB’er Leccius de Ridder die op Vredelust in Lienden woonde. Maar was hij wel de moordenaar? Die vraag zal die avond beantwoord worden.

De avond begint om 20.00 uur en ook niet-leden van de Historische Kring Kesteren en Omstreken zijn welkom. Er is voldoende parkeergelegenheid.

Meer berichten