Logo gemeentenieuwsonline.nl
Rosanne Philippens.
Rosanne Philippens. (Foto: nb)

Camerata RCO & topvioliste Rosanne Philippens Concert in Cunerakerk Rhenen

RHENEN - Zaterdag 8 februari om 20:15 uur is er in de Cunerakerk Rhenen een concert met Camerata RCO en topvioliste Rosanne Philippens. Muziek van Haydn, Stravinsky en Strauss. Info en kaarten www.klassiekaanderijn.nl.


Rosanne Philippens is een buitengewoon communicator met een aangeboren muzikaliteit en een aanstekelijk vrolijke, en toch oprechte benadering van het maken van muziek. Rosanne musiceert over de hele wereld. Ze treedt regelmatig op in de grote zalen en series, zowel als soliste als in kamermuziek. Ze geniet van play & conduct waarbij ze als soliste ook het orkest leidt. Onlangs maakte ze haar debuut met het Orchestre National de Lyon in een zeer geslaagde uitvoering van Vier Seizoenen van Vivaldi en Piazzolla in het Auditorium van Lyon waarvoor ze de hoogste lof van het orkest en het management ontving. Het spel van Rosanne is verfijnd, uitbundig en diepzinnig, en werd beschreven door De Telegraaf als 'energiek, gevoelig en foutloos'. Haar album Dedications, met werken van Kreisler, Fauré, Ysaÿe en anderen kregen een vijf-sterren recensie in De Volkskrant en lof van Gramophone en BBC Music Magazine, en haar opname van Prokofiev’s 2e Vioolconcert werd door BBC Magazine omschreven als 'een triomf'. Rosanne bespeelt de 'Barrere' Stradivarius uit 1727, haar ter beschikking gesteld door het Elise Mathilde Fonds.

Camerata RCO is een uniek ensemble dat bestaat uit leden van het Koninklijk Concertgebouworkest in Amsterdam. 'Het plezier dat wij beleven aan het samenspelen in het orkest zetten wij voort door het samenspelen in kleine bezetting.

Meer berichten