Logo gemeentenieuwsonline.nl
Sanddpost bezorger Henk Osenbruggen. (foto: Hans de Zwart)
Sanddpost bezorger Henk Osenbruggen. (foto: Hans de Zwart) (Foto: Hans de Zwart)

De laatste brief...

OCHTEN - Op 1 februari is de fusie tussen de bezorgdiensten Sandd en PostNL een feit. Duizenden mensen raken door die fusie hun baan of bijbaan kwijt. Eén van hen is de 57-jarige Henk Osenbruggen, met zijn blauwe fietstassen een bekende verschijning is in Ochten.

In 1995, als Sandd wordt opgericht is hij een van de eerste bezorgers in Echteld en IJzendoorn. "Eerst waren het tien tot twintig brieven en langzamerhand werden het er steeds meer", aldus Henk. "Mijn vrouw vond toen eigenlijk dat ik zou moeten stoppen met die extra uren als bezorger, maar ik deed het met plezier en een centje erbij konden we goed gebruiken."

Na een paar jaar kan Henk de bezorging in Ochten gaan doen. Eerst het hele dorp, en later, als de hoeveelheid post groeit, enkele wijken. In weer en wind trekt hij er op uit om, na zijn werk, op de fiets de post te bezorgen. "Vooral als het regent of met een pak sneeuw is dat best flink afzien soms", zegt Henk.

In 2005 slaat het noodlot toe als de vrouw van Henk plotseling overlijdt. Hij is ten einde raad en moet alleen verder. Om bezig te zijn neemt hij er nog een bezorgwijk bij. "Met de postbezorging kom ik onder de mensen", zegt Henk. Een klein deel van de postbezorgers kan bij PostNL solliciteren. "Maar voor mij is dat geen optie", aldus Henk. "PostNL wil de bezorging overdag en ik kan alleen na mijn werk."

Juist in mei 2020 zou hij zijn 25 jaar jubileum hebben. Dat zit er nu niet meer in. "Het is ooit begonnen als een geintje, maar ik vond het gewoon leuk en ga het zeker missen!"

Meer berichten