Logo gemeentenieuwsonline.nl

Jubileum: Juf Els 40 jaar juf!

Fotocompilatie van juf Els
Fotocompilatie van juf Els (Foto: Els Hoetmer-Sapuletej)

OPHEUSDEN - De kinderen van nu kennen haar als juf Els Hoetmer, de kinderen van toen als juf Els Sapuletej. In 1980 begon zij op deze school, dit jaar werkt ze er 40 jaar!

Vandaag geeft ze les aan kinderen van kinderen waaraan ze les gaf. Allemaal zijn ze het eens; juf Els is lief, zorgzaam, grappig en "ze begrijpt ons". Deze bijzondere vrouw werd geboren in Barneveld. Via de mavo en de havo ging ze naar de Pedagogische Academie Jan van Nassau in Utrecht.

In 1980 startte zij op de Jan Ligthartschool in Opheusden. In die tijd kwamen er veel Molukse kinderen naar deze school aan wie juf Els bi-cultureel-onderwijs gaf. In 1985 werd het OETC (Onderwijs in Eigen Taal en Cultuur) opgenomen in het basisonderwijs, daardoor kon juf Els Moluks Maleis en cultuurlessen onderwijzen.

Dit waren mooie en gezellige jaren; de directeur-meester Joop Annevelink, het team en de Molukse ouders werkten enthousiast samen. Er was ruimte en tijd voor kooklessen en proeverijen, verkleedpartijen, Molukse dansen en Maleise liedjes.

In 1997 ontstond uit een fusie OBS Het Palet. OETC werd in die tijd OALT (Onderwijs Allochtone Levende Talen) en juf Els kreeg voor het eerst haar eigen groep. In de afgelopen jaren heeft ze alle groepen in de school wel een keer of meer gehad. En in 2013 begon ze aan een nieuw project binnen de school: de hulp- en plusklas.

En nu, januari 2020 mag OBS Het Palet juf Els feliciteren met dit prachtige jubileum! "Wij hopen nog vele jaren te genieten van haar enthousiasme en haar liefde voor de kinderen, hun ouders en collega’s."

Meer berichten