Logo gemeentenieuwsonline.nl
De Jongerenraad Rhenen. (foto: Jongerenraad Rhenen)
De Jongerenraad Rhenen. (foto: Jongerenraad Rhenen) (Foto: Jongerenraad Rhenen)

Jongerenraad Rhenen start petitie: Houd bus 80 aan het lijntje!

RHENEN - De Jongerenraad Rhenen heeft afgelopen week een petitie gestart om de veranderingen van de dienstregeling die op 15 december door Syntus in werking werd gesteld, terug te draaien.

De problematiek is groot, volgens voorzitter Sven Alkemade: "De wijziging van de dienstregeling raakt iedereen." De bus door Rhenen rijdt nog maar één keer per uur buiten de spits en alleen naar station Veenendaal-centrum. Er is geen directe verbinding meer met Veenendaal-De Klomp, een van de drie scholierenlijnen is geschrapt en op lijn 50 zijn zes haltes tussen Elst en Rhenen opgeheven. "De wijzigingen zijn te ingrijpend zonder goede redenen. De provincie heeft zelfs de ambitie deze regio juist beter bereikbaar te maken", zegt Kadir Bayma, de vicevoorzitter van de jongerenraad.

Reeds aangekaart

De Jongerenraad heeft de kwestie in december al aangekaart bij de gemeente, maar die heeft -ondanks goede pogingen- geen druk kunnen zetten bij de provincie. De petitie, die op de site en de social media van de jongerenraad te vinden is, is al bijna 450 keer ondertekend. De voorzitter: "We hopen op deze manier duidelijk te maken dat dit echt niet zomaar kan. Er zijn te veel mensen afhankelijk van van deze lijnen, jong en oud. Wij als jongerenraad hebben het stokje opgepakt, maar samen houden we Rhenen bereikbaar. Dit is dan ook het motto."

Meer berichten