Logo gemeentenieuwsonline.nl

Uit de Kunst

KESTEREN - Donderdag 23 januari om 20.00 uur is in De Voorhof, Nedereindsestraat 30c in Kesteren, de eerste van drie avonden 'Uit de Kunst' met kunsthistoricus en beeldend kunstenaar Marijke van Dijk.

Bijbelse verhalen leveren prachtige kunst op, die mensen diep kan ontroeren, maar ook kan verontrusten. Kunst die ook rake vragen kan oproepen, of de wenkbrauwen doet fronsen.

"Wanneer je bedenkt dat het allergrootste deel van de Westerse kunst een bijbelse achtergrond heeft, is duidelijk dat er onder zo’n noemer veel te kijken valt. Marijke neemt u graag mee op reis door de kunstgeschiedenis, om in vogelvlucht te laten zien hoe de bijbel verbeeld wordt in prachtige, ontroerende, maar soms ook schokkende en onbegrijpelijke kunstwerken. Bekende en onbekende bijbelverhalen, oude en moderne kunst, middeleeuwse manuscripten en moderne kruiswegen, maar ook thema’s als beelden van God en Jezus (…en hoe zit het dan met het beeldverbod?) zullen aan de orde komen. Iedereen is welkom bij deze kijk- en luisterbelevenis!"

Deze avonden worden georganiseerd door de Regionale werkgroep VIS (Verdiepen, Inspireren en Samenkomen); www.gele-boekje.nl.

Meer berichten