Logo gemeentenieuwsonline.nl
Foto:

Beroemde Duitse tuinen

KESTEREN - Gert Borgonje komt op 14 januari bij Groei&Bloei Midden-Betuwe een lezing geven over beroemde Duitse tuinen.

Duitsland kent vele botanische en particuliere tuinen die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Duitse tuinen hebben vaak een eigen karakter, sommige hebben nationale collecties van bepaalde geslachten van kruidachtige en houtige gewassen. Ook zijn er meestal tropische kassen aanwezig met specifieke soorten zoals orchideeën, cactussen en tropische plantensoorten.

We bezoeken de prachtige Baroktuinen van Herrenhausen in Hannover en Berggarten met zijn vele tropische kassen en thematuinen met vele vaste plantenborders. Park der Garten in Bad Zwischenahn heeft 90 modeltuinen. Bekend zijn ook de botanische tuinen in Bonn en Keulen. Europa’s grootste Rosarium in Sangerhausen heeft 8.500 verschillende soorten rozen.

In het Nationaal Park Hoch Harz is een rotstuin met bergflora op 1.140 meter hoogte waar men met een stoomtrein naar toe kan. Tenslotte bezoeken we ook particuliere tuinen in Borken-Weseke, Hilden en Wernigerode.

Duitse tuinen: de moeite waard! Aanvang 20:00 uur, Helicon VMBO, Industrieweg 4 in Kesteren. Leden kunnen de lezing gratis bijwonen, niet-leden betalen een kleine bijdrage van drie euro.

Meer berichten