Fluitdag 2019.
Fluitdag 2019.

Landelijke dwarsfluitdag in de Betuwe

Algemeen

CULEMBORG - Fluitisten uit het hele land kunnen zich vanaf nu aanmelden voor de Dwarsfluitdag die op zaterdag 15 februari in Culemborg wordt gehouden. Deze dwarsfluitdag vindt plaats in De Brede School aan de Zijderupsvlinderlaan 2 te Culemborg en duurt van 13:00 tot 17:30 uur.

Iedereen die dwarsfluit speelt, jong of oud, beginner of (ver-)gevorderd, kan meedoen. Elke fluitist wordt ingedeeld in een passende groep die met docenten Erik Verbeek, Iris van der Wardt en Marilou Krouwel werkt aan mooie en sprankelende fluitmuziek. Ook vormen alle deelnemers samen een groot fluitorkest, waarbij ook de mogelijkheid is om de piccolo, altfluit of basfluit te bespelen. De deelnamekosten van deze Dwarsfluitdag bedragen voor jongeren t/m 21 jaar 10,00 en voor volwassenen 15,00 euro. Om 16:45 uur vindt er een afsluitend concert plaats, waarbij de fluitisten zullen optreden. Geïnteresseerden zijn hierbij welkom.

De docenten behandelen diverse onderwerpen met betrekking tot het dwarsfluitspel, en delen graag hun enthousiasme voor het instrument en hun kennis en kunde met anderen. Erik Verbeek heeft een lespraktijk in Geldermalsen), Iris van der Wardt geeft les bij Pieter Aafjes in Culemborg, in Ingen, Rhenen en Beusichem. Marilou Krouwel is docente in Everdingen, Leerdam, Vianen en bij Kunsteducatie Culemborg (KEC).

Uitgelicht

Digitale krant