Logo gemeentenieuwsonline.nl
Kamp Moria.
Kamp Moria.

Benefietconcert vluchtelingen Lesbos

RHENEN - Op 18 Januari staat een prachtig koorconcert op de planning van het Hollands Jongerenkoor in de Cunerakerk in Rhenen. Zij worden begeleid door het Hollands Jongerenorkest. Koor en orkest staan onder leiding van Peter Wildeman.

Op deze avond hoopt ook het kinderkoor 'De kleine harp' te zingen onder leiding van Arie Kortleven. Aanvang 19.30 uur (kerk open 19.00 uur) Intree 7.50 euro; kind - 12 jaar 2.50, gezinskaart 20.00 euro. Het doel van dit concert is om de organisatie EuroRelief financiële ondersteuning te kunnen bieden.

EuroRelief is werkzaam in kamp Moria op Lesbos (Griekenland) en volledig afhankelijk van giften en donaties. Elke dag komen er op Lesbos nog vluchtelingen aan! Op het moment zitten er ruim 16.000 vluchtelingen in kamp Moria, waar plek is voor 3000. De nood is dan ook erg hoog. EuroRelief zorgt voor de inkoop van de eerst levensbehoeften en deelt deze uit aan de vluchtelingen. Hierbij moet u denken aan tenten, dekens, slaapzakken, tandpasta, tandenborstels, pampers et cetera. Er is een schrijnend tekort aan deze basis levensbehoeften. De situatie is zeer zorgelijk. Dit kunnen wij alleen maar beamen, na zelf, afgelopen herfstvakantie, voor de derde keer een week onderdeel geweest te zijn van de organisatie EuroRelief. Vanuit deze ervaring is het initiatief ontstaan om deze zangavond te organiseren. Hanneke Mauritz uit Opheusden is al jaren op vrijwillige basis werkzaam bij EuroRelief in kamp Moria. Zij hoopt deze avond nog meer over de situatie te vertellen. Corina & Jacorien van Walsem heten een ieder welkom!

Meer berichten