Logo gemeentenieuwsonline.nl
  • Alles

Theatercollege van Lieven Scheire over het menselijk DNA

zaterdag 19 oktober 20:30 uur

BEMMEL - Zaterdag 19 oktober heeft TOP een primeur. Voor het eerst kunt u een heus theatercollege bijwonen in de Theaterkerk. Een optreden van Lieven Scheire – half wetenschapper, half mens – is altijd een hele belevenis: met zijn enthousiasme voert hij de bezoeker door de wonderlijke wereld van de wetenschap en de natuurkunde met waanzinnige weetjes en onthutsende theorieën. Zo heeft Lieven het over ons DNA, en hoe de genetica zowel ons zelfbeeld als onze medische toekomst ingrijpend aan het veranderen is.

‘Stand-up physics’ is de term die een show van Lieven het beste past. U heeft geen zes diploma’s nodig om zijn wonderlijke verhalen te kunnen volgen (hij heeft die trouwens zelf ook niet). Dankzij zijn ervaring als stand-upcomedian, als theatermaker en wetenschapsdeskundige in tv-programma’s (onder andere RTL Late Night) weet hij zelfs een leek te interesseren voor wetenschap.

“Live in Nerdland: DNA laat zien wat er nu al kan en wat er de komende jaren aan zit te komen”, aldus topwiskundige Ionica Smeets.

Aanvang 20:30. Kaartjes kosten 18,00 euro per stuk (inclusief consumptie) en zijn te bestellen op www.theaterkerk.nl en tevens verkrijgbaar bij boekhandel De Toren van Bemmel en in de Theaterkerk, Markt 5, Bemmel.


deel deze activiteit