Logo gemeentenieuwsonline.nl
  • Alles

Orgelconcert Shean Bowers (Bath Abbey UK)

zaterdag 12 oktober 20:00 uur

RHENEN - In de Cunerakerk is zaterdag 12 oktober om 20.00 uur een extra en feestelijk orgelconcert door Shean Bowers, Assistant Director of Music en organist van Bath Abbey, Engeland.

Dit concert staat in het teken van de presentatie van het voor ons op maat gebouwde Hauptwerk orgel. Een uniek orgel dat tot stand is gekomen in samenwerking met twee Rhenense bedrijven. De speeltafel is gebouwd door Personal Organ en de high-end audio is ontwikkeld door Pink Pro. De aanschaf van dit orgel is mogelijk gemaakt door diverse subsidiënten en particulieren.

Het Hauptwerk orgel is zeker geen vervanging van het pijporgel. Het zijn twee verschillende instrumenten en vergelijk is daardoor ook niet reëel. Een digitaal orgel kan, naar onze mening, uitstekend dienst doen in bepaalde situaties zoals tijdelijke inzet tijdens een orgelrestauratie of voor bepaalde concerten met begeleiding zoals de Choral Evensongs in de Cunerakerk.

Op het programma muziek van Britse bodem met onder andere Elgar, Howells, Whitlock en Walton. Info en kaarten: www.klassiekaanderijn.nl.


deel deze activiteit