Logo gemeentenieuwsonline.nl
  • Alles

Lingewaard inspireert met Dag Mama

maandag 14 oktober 19:00 uur

BEMMEL - Op 14 oktober komt de voorstelling Dag Mama naar de gemeente; de veelgeprezen muziek theatervoorstelling over omgaan met dementie.

De voorstelling gaat over een vrouw, die zichzelf aan het verliezen is. Met de brandende vraag voor dochter hoe daarmee om te gaan. Het stuk speelt zich af in de nieuwe leefomgeving van moeder: haar kamertje in het verpleeghuis. Hier moeten de werelden van moeder, dochter en zorgprofessional samenkomen. Dit blijkt niet eenvoudig.

De makers van de voorstelling zijn (gepromoveerde) ouderenpsychologen, artiesten en voormalig mantelzorgers. Ze delen de mooiste inzichten en handvatten om het béste te kunnen geven, zodat het leven met dementie zoveel mogelijk een gelukkig leven kan zijn. Voor iedereen.

Dag Mama geniet bekendheid in Nederland en België, met reportages door onder andere de NPO-programma’s Nieuwsuur, Landinwaarts en Tijd voor Max. In november 2018 verscheen het boek bij Dag Mama in de bestsellerlijsten: ‘Jij bent toch mijn dochter?’ Meer informatie over de voorstelling en het boek staat op http://oudwordenmetzorg.nl.

De voorstelling vindt plaats op 14 oktober om 19.00 uur in de Theaterkerk in Bemmel (inloop om 18.00 uur).

Kaarten á tien euro, (inclusief kop koffie in de pauze!) zijn vanaf 2 september verkrijgbaar via: www.theaterkerkbemmel.nl. De gemeente Lingewaard, MGZ Lingewaard, Rabobank Lingewaard, vereniging Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg, de Rooms Katholieke parochie Over-Betuwe en de Protestantse Kerk Huissen.


deel deze activiteit