Logo gemeentenieuwsonline.nl
  • Alles

Lezing over bloementuin op landgoed Den Treek-Henschoten

dinsdag 12 november 20:00 uur

KESTEREN - Marieke Nolsen houdt een lezing bij Groei&Bloei in de Helicon VMBO-school, Industrieweg 4 in Kesteren op dinsdag 12 november 20:00 uur. Iedereen is er welkom; leden gratis, niet-leden betalen drie euro.

Marieke Nolsen en haar gezin, is in 2002 vanuit Twente verhuisd naar een sfeervolle landgoedwoning behorende bij Landgoed den Treek-Henschoten. In de afgelopen jaren hebben zij daar een tuin aangelegd met weelderig groeiende borders. Bij het eigen ontwerp hebben zij gekozen voor een strakke indeling, beukenhagen en buxussen bepalen de tuin en delen de tuin in vier verschillende 'tuinkamers'. In het vroege voorjaar bloeien er veel bloembollen, opgevolgd door vaste planten, aangepast aan de kleuren van het Landgoed. Na 2016 hebben ze de tuin vergroot met een decoratieve pluktuin geïnspireerd door onder andere Sarah Raven. Heel veel dahlia’s en andere rijkbloeiende eenjarige in oranjerood en zalmachtige tinten zorgen voor een geweldig kleuring feest.

Tijdens de lezing neemt Marieke Nolsen u graag mee de bloementuin in, door de vier seizoenen heen. De tuin is ook te bezoeken. Meer informatie staat op: www.dentrekhenschoten.nl.


deel deze activiteit