Dr. A.R. Hol tijdens de presentatie van haar boek De Betuwe. (foto: Archief Arend Datema Instituut)
Dr. A.R. Hol tijdens de presentatie van haar boek De Betuwe. (foto: Archief Arend Datema Instituut) Foto: Archeif Arend Datema Instituut

Lezing over markante vrouwen uit de Betuwe

maandag 11 november 2019 20:00

OMMEREN - Op maandagavond 11 november wordt er in het Streekmuseum Baron van Brakell te Ommeren een lezing over Markante vrouwen uit de Betuwe gegeven.

Ella Kok-Majewska is directeur/streekarchivaris van het Regionaal Archief Rivierenland in Tiel. Voor de lezing “Markante vrouwen uit de Betuwe” op 11 november vertelt zij u aan de hand van archiefmateriaal over bijzondere (soms beroemd, soms berucht) vrouwen uit de Betuwe vanaf de vijftiende eeuw tot de dag van vandaag. Een hele rij vrouwen zal de revue Maar een van die vrouwen zal ongetwijfeld zijn dr. A.R. Hol, alias Jaantje Hol, die haar leven lang aan de Brei in Ingen woonde. Zij heeft ons een prachtig standaardwerk nagelaten met als titel: De Betuwe.

Het belooft weer een interessante avond te worden. De lezing begint om 20.00 uur en is ook toegankelijk voor niet leden van de Historische Kring Kesteren en Omstreken. Er is voldoende parkeergelegenheid.

Nb. Deze lezing kon afgelopen februari door omstandigheden niet doorgaan.