Logo gemeentenieuwsonline.nl
  • Alles

Bevertocht Bemmelse polder

donderdag 25 juli 18:45 uur

Foto:

BEMMEL - De Bemmelse Waard is al jaren een leefgebied voor bevers. Inmiddels wonen er rond de twintig exemplaren. Op donderdag 25 juli kan men samen met natuurgidsen van Stichting Lingewaard Natuurlijk ontdekken hoe bevers leven en de natuur rondom hen naar hun hand zetten.

"Wij trekken door de ruigte van het ooibos, langs de oude baggergaten en de vroegere rivierloop. Onderweg zoeken we naar sporen van bevers, zoals wissels waarlangs ze zich verplaatsen, afgeknaagde takken die ze eten en burchten waarin ze wonen. Als het gaat schemeren zullen we ons verdekt opstellen, om de bevers te zien met hun dagelijkse bezigheden. Tip: Trek oude kleren en laarzen of stevig schoeisel aan en neem een kijker mee."

Deze tocht is niet geschikt voor minder- validen. Kinderen zijn welkom vanaf ongeveer 6 jaar. Vanaf 18.45 uur is men welkom in De Veldschuur, Sportlaan 1M in Bemmel. Deelname volwassenen kost drie euro, voor kinderen 1,50 euro. Aanmelden wordt op prijs gesteld, maar is niet verplicht. Informatie: Gijsbert Peelen 06-10864179 of info@lingewaardnatuurlijk.nl


deel deze activiteit