Logo gemeentenieuwsonline.nl
  • Alles

Toneel in De KiK: Mugmetdegoudentand met Sociaal Kapitaal

zaterdag 20 april 20:30 uur

Foto: Jan Hoek

ELST - Op zaterdag 20 april om 20:30 uur is er toneel in Theater De KiK. Kaarten voor 'Mugmetdegoudentand' zijn 18 euro, inclusief drankje en te reserveren via www.theaterdekik.nl.

Nederland is een prachtland. Het land van de kansen. Waar niemand in de goot hoeft te belanden als je een beetje je best doet, toch? Dat is niet het geval bij Arthur en Wilma. Ze hebben er een puinhoop van gemaakt: openstaande rekeningen, ongeopende post en een baby op komst terwijl hun zoon Jordy een uithuisplaatsing boven het hoofd hangt. Ze zijn in beeld bij alle hulpinstanties. Dus nu komt het goed, nietwaar?

Hulpverleners Guusje en Jan-Willem geloven beiden in hun taak én in zichzelf. Hoe ver kunnen en willen zij gaan om Arthur en Wilma te helpen?

“U klinkt als een verstandig persoon en toch laat u zoveel voordeel lopen? Heeft u al een verzekering? 10.000 Nederlanders zijn u al voorgegaan. U betaalt bij ons de eerste drie maanden slechts de helft. Hoe vindt u dat klinken? Heeft u al een iPad? U bent toch geen dief van uw eigen portemonnee?”

Sociaal Kapitaal is een geestige, actuele voorstelling over hoe je vast kan lopen in de Nederlandse verzorgingsstaat. Mugmetdegoudentand is een gerenommeerd theatergezelschap met wisselende bezettingen, dat al dertig jaar uiteenlopende toneelvoorstellingen maakt voor de Nederlandse theaters.


deel deze activiteit