Logo gemeentenieuwsonline.nl
  • Alles

Wandeltocht voor vogelvrienden

zondag 21 april 14:00 uur

Foto: Gijsbert Peelen SLN

BEMMEL - “Klein vogelijn op groene tak, Wat zingt g’een lustig lied”, zong mijn moeder vroeger. Het antwoord op de vraag wie dan zijn meester was geweest, verderop in het liedje, laat zich raden.

Tegenwoordig weten we dat vogels hun liedjes voor hun soortgenoten zingen en niet om ons te plezieren. Het leuke is dat vogels ook aan hun liedjes te herkennen zijn. Voor wie zich er een beetje in verdiept gaat een wereld open. Naar vogels kijken en luisteren maakt de wereld vrolijker en interessanter.

Wie nieuwsgierig is en een aantal vogels wil leren kennen op uiterlijk, zang en voorjaarsgedrag, kan op zondag 21 april van 14.00 tot ongeveer 16.00 uur mee met gidsen van Stichting Lingewaard Natuurlijk. In een wandeltocht door en langs het ooibos leren we de geluiden herkennen en met de verrekijker worden de vogels in de weilanden nader bekeken. Onderweg is er natuurlijk aandacht voor ontspruitend lenteleven.

Tip: kijker en fototoestel mee. Kosten voor volwassen drie euro; kinderen 1,50 euro. Aanmelden is niet nodig. Start bij De Veldschuur, Sportlaan 1M in Bemmel. Vanaf 13.45 uur is iedereen welkom. Informatie: Gijsbert Peelen 06 10864179 of info@lingewaardnatuurlijk.nl.


deel deze activiteit