Logo gemeentenieuwsonline.nl
  • Alles

TOP-film over de italiaanse schilder Caravaggio The soul and the blood

donderdag 14 maart 20:00 uur

BEMMEL - Donderdag 14 maart draait weer een prachtige kunstfilm bij TOP. Michelangelo Merisi da Caravaggio is een van de bekendste Italiaanse schilders uit de hoogrenaissance. In het Stedelijk Museum in Utrecht is tot 24 maart een tentoonstelling te bewonderen over Caravaggio en de caravaggisten.

'The Soul and the Blood' is een ontroerende reis door het leven, het werk en het getormenteerde bestaan van Caravaggio, één van de meest controversiële en mysterieuze figuren in de kunstgeschiedenis.

Caravaggio was een revolutionaire kunstenaar en daarom vaak minder geliefd bij zijn tijdgenoten. Deze film vertelt het verhaal van Caravaggio’s kunstwerken, met behulp van diepgaand onderzoek in divers gedocumenteerd bewijs, met de nadruk op zijn turbulente leven, vol licht en schaduw, contrast en contradicties, geniale ingevingen en wilde uitspattingen, met echo’s van zijn persoonlijke ervaringen in zijn meesterwerken.

De film biedt een geheel nieuwe manier om je onder te dompelen in de kunst en geest van Caravaggio, en is tevens een levendig monument dat de glorie weergeeft van een man wiens stoutmoedigheid en genialiteit zowel een last als een zegen waren waarmee hij niettemin zijn stempel op de eeuwigheid zou drukken...

Aanvang 20:00 uur. Locatie Theaterzaal. Kaartjes kosten 7,00 euro per stuk en zijn te bestellen op www.topbemmel.nl en tevens verkrijgbaar bij boekhandel De Toren van Bemmel en in de Theaterkerk, Markt 5, Bemmel.


deel deze activiteit