Logo gemeentenieuwsonline.nl
  • Alles

Oostermeint nog mooier op NLDoet

vrijdag 15 maart 12:00 uur

De NLDoet vrijdag 15 maart van stichting Overbetuwe Groen Natuurlijk is een kennismaking met natuurwerk. De Oostermeint is een ruilverkaveling bosje van Staatsbosbeheer.

Er ligt een grote paddenpoel, een cirkel van twaalfverschillende fruitbomen, daaromheen een cirkel van Gieser Wildeman (stoofperen), en in een rand naar het bos toe wilde fruitbomen, zoals die hier altijd al groeiden: appel, peer, kers en mispel. Bovendien hebben we drie jaar geleden een prachtig bijenhotel geplaatst voor solitaire bijen.

Het natuurwerk bestaat uit het vrij zetten van de jonge aanplant, het vrij maken van de oevers van de paddenpoel en het maaien van de binnencirkel van de fruitbomen. "Vrijdagmiddag 15 maart beginnen we om 12.00 uur met een korte uitleg van het werk, verdeling van de groepen en uitleg van de middag. Natuurlijk zorgen we voor thee en soep, en u zelf voor een boterham tussendoor. Doe wel laarzen aan, want het kan behoorlijk nat werk zijn, en misschien een extra paar droge schoenen en sokken? We stoppen uiterlijk 16.00 uur."

Het bosje van Staatsbosbeheer aan de Langstraat maakt onderdeel uit van een grotere groep bosjes die met de ruilverkaveling van de jaren '80 aangeplant zijn. Er loopt een grote wandeling door heen, die voert langs Homoet, Fikkersdries van Vitens en de Bremerton. Langs Golfbaan Welderen kunt u ook nog doorlopen naar Park Lingezegen en Landerij de Park. Voor de wandeling kunt u kijken op de website van overbetuwegroennatuurlijk.nl onder Wandelingen!

En natuurlijk moet u zich aanmelden op NLDoet.nl, Oostermeint nog mooier, bij Elst, natuurgebied.


deel deze activiteit