Logo gemeentenieuwsonline.nl
  • Alles

Kunstcafé Overbetuwe: Elfjes maken met Schrijfkring Elst

vrijdag 22 februari 20:00 uur

Foto: hoeft niet vermeld

ELST - Het Kunstcafé van vrijdag 22 februari in De KiK, wordt verzorgd door Schrijfkring Elst. Na een korte introductie gaan de bezoekers zelf aan het werk. Met een gedicht van elf woorden, bekend als 'elfje', ga je proberen je gedachten en emoties over te brengen op anderen.

Bijna iedereen denkt na over zichzelf en de wereld waarin hij leeft. Velen praten daarover. Een aantal daarvan vertrouwt die gedachtes en emoties ook aan het papier toe. Hennie van Ee en Jan Zwier, begeleiders van de Schrijfkring Elst, zijn in 2017 op zoek gegaan naar die mensen. Dat leidde tot een groepje van acht gelijkgestemden. Samen gaan ze elke twee weken met taal aan de slag. Hun doel is elkaar op de juiste wijze uit te dagen. Aan de hand van leuke schrijfopdrachten tijdens de bijeenkomsten, maar ook thuis.

Tijdens het Kunstcafé wil Schrijfkring Elst je graag kennis laten maken met een aantal van hen. Naast een korte toelichting op hun ontstaan, ga je zelf aan de slag met het maken met ‘elfjes’ in een workshopachtige ambiance. Dan ervaar je zelf hoe leuk het is om de eigen gedachten in poezie om te zetten. Elk onderwerp is daarvoor geschikt. Bijvoorbeeld een kunstwerk, een ontmoeting of een herinnering. Na afloop kun je in de foyer van De KiK met de deelnemers in gesprek gaan over taal, kunst en andere meer of minder belangrijke zaken. Fijn als je pen en papier mee brengt!

Het Kunstcafé is vrijdag 22 februari om 20.00 uur; inloop vanaf 19.30 uur in de bovenzaal van Theater De KiK (achter de Hema). Kosten: vrijwillige bijdrage (richtbedrag 7 euro).


deel deze activiteit