Logo gemeentenieuwsonline.nl
  • Alles
  • (9)
    Evenement

Festivalwinnaar bij TOP: Wat doe jij?

zondag 20 januari 14:30 uur

BEMMEL - Zondag 20 januari om 14.30 uur is de bijzondere engelstalige theatervoorstelling ‘My Father Held a Gun’ te zien in de theaterkerk.

Sahebdivani en Rodan, storytellers en goede vrienden, zijn afkomstig uit landen die vijandig tegenover elkaar staan: Iran en Israël. Zij besluiten de confrontatie aan te gaan met hun verleden; zonen van vaders die oorlogen en revoluties overleefden. Kunnen zij zich meten met deze krachtige mannen die zo’n sterk voorbeeld zijn in hun leven? Zij realiseren zich dat als het leven een iets andere wending had genomen, hun beider vaders hun geweren op elkaar zouden kunnen hebben gericht. Wat betekent dit voor hun onderlinge vriendschap?

En wat doe jij in een oorlogs- of andere levensbedreigende bedreigende situatie: sla je met geweld terug, of ontwapen je, laat je je wapen zakken? Door die vraag ben je niet langer toeschouwer, maar uitgedaagd positie te kiezen. De geschiedenis van beider vaders wordt er bij gehaald, bijzondere verhalen uit de 1e wereldoorlog evenals de hedendaagse conflicten, nationaal en internationaal: de wereld staat op scherp en wat doe jij?

Kaarten: Om het voor u nog aantrekkelijker te maken de voorstelling bij te wonen, heeft TOP de toegangsprijs verlaagd naar €7,50! www.topbemmel.nl of bij ‘De Toren van Bemmel’ en aan de kassa. Zaal open om 14.00 uur.


deel deze activiteit