Logo gemeentenieuwsonline.nl
  • Alles
  • (13)
    Evenement

'De Dementie van Jet en Harrie' bij Alzheimer Café Overbetuwe

woensdag 19 december 19:00 uur

ELST - Woensdag 19 december vindt weer een bijeenkomst plaats van het Alzheimer Café Overbetuwe, een ontmoetingsplek voor mensen met dementie, hun mantelzorgers, familie, professionals en andere belangstellenden. Kortom voor iedereen die in het dagelijks leven te maken heeft met dementie.

Het onderwerp voor deze avond is een boekbespreking door Barbara Oppelaar: 'De dementie van Jet en Harrie'. Barbara schreef dit interessante boek samen met Jan van der Hammen, met wie ze ook het bedrijf 'Ervarea' runt. 'De dementie van Jet en Harrie' helpt mantelzorgers en verzorgenden hun gedrag zodanig aan te passen dat degene met dementie zich beter voelt en ook beter kan functioneren.

Barbara zal uitleggen wat de ziekte dementie doet met de hersenen en het gedrag. Wanneer je weet wat er in de hersenen van mensen met dementie gebeurt, is de stap naar een vertaalslag in de omgang ook makkelijker te maken. Wat doe je wel en wat juist niet? Barbara heeft jarenlang ervaring in de zorg en beschikt over humor en de vaardigheden van het geïmproviseerd theater. Het belooft dus een levendige presentatie te worden!

Het Alzheimer Café vindt plaats in cultureel centrum De Wieken, Prinses Irenestraat 29 in Elst. U bent van harte welkom vanaf 18.30 uur. Het programma duurt van 19.00 tot 20.30 uur en om 21.00 uur sluiten de deuren. De toegang is gratis, evenals de koffie en de thee. Vooraf aanmelden is niet nodig. Voor meer informatie: Annet Fleer, coördinator Alzheimer Café Overbetuwe, via 06 53544019 of alzheimercafe.overbetuwe@gmail.com.


deel deze activiteit