Logo gemeentenieuwsonline.nl
  • Alles

Repair Café Overbetuwe

vrijdag 7 december 19:00 uur

Foto: peter van kempen

REGIO - “Weggooien? Mooi niet. Kom er mee naar het Repair Café”. Iedere maand komen er mensen naar het Repair Café. Maar wat is of doet een Repair Café?

Daar krijgen (dierbare) kapotte spullen een tweede leven. Bezoekers zien dat repareren mogelijk is, en vaak helemaal niet zo moeilijk als ze misschien dachten. Maar bovenal zien ze dat repareren ook leuk is. Dagelijks ervaren mensen dat nog vrij nieuwe apparatuur niet meer gerepareerd wordt in de winkel. Dit onder het mom van: “U kunt beter meteen een nieuwe kopen”.

Bij het Repair Café, en er zijn er vijfhonderd actief in Nederland, denken ze daar anders over. Zij doen alle moeite om de kapotte spullen weer te repareren. De vrijwilligers van het Repair Café Overbetuwe staan op donderdag 29 november en vrijdag 7 december weer klaar. Het gaat hier bijvoorbeeld om elektrische huishoudelijke artikelen, elektrisch gereedschap, audioapparatuur, lampen maar ook om kledingreparatie (televisies en witgoed vallen buiten het bereik van dit Repair Café). Ook voor vragen of advies op het gebied van de computer of tablet kunt u terecht. De aangeboden spullen dienen wel schoon te zijn.

Het repair café in Elst vindt plaats op donderdag 29 november 13.00-16.00 uur in de Kringloopwinkel 2Switch aan de Aamsestraat 42, midden in de winkel. In Randwijk op vrijdag 7 december van 19.00-21.00 uur in het cultureel centrum Randwijks Hof aan de Bredeweg 8a. De volgende is 20 december in Elst. Meer info staat op www.fortewelzijn.nl (085 0406066).


deel deze activiteit