Strandpark Slijk-Ewijk (Foto: cnme hemmen)
Strandpark Slijk-Ewijk (Foto: cnme hemmen) Foto: cnme hemmen

Wandeling bij strandpark

woensdag 8 augustus 2018 13:30

SLIJK-EWIJK - Op zondagmiddag 8 juli organiseert ’t CNME Hemmen een wandeling, waarbij de Heerlijkheid Loenen centraal staat.

We staan stil bij het ontstaan van strandpark Slijk-Ewijk waarbij we naar verwachting planten aantreffen die kenmerkend zijn voor de overgang van 'nat naar droog'. De Heerlijkheid Loenen kent een rijke historie aan vroege bewoning en van de voortdurende strijd van de bewoners tegen het wassende water. Bij de wandeling staat genieten van de natuur voorop. Het is altijd weer een verrassing welke planten en dieren we onderweg tegenkomen. Het water, bos, de dijk en de uiterwaarden hebben zo hun eigen 'bewoners'.

Verrekijker en/of fototoestel komen goed van pas tijdens wandeling. Het dragen van stevige wandelschoenen wordt aanbevolen. De tocht is geschikt voor jong en oud. We vertrekken om 13.30 vanaf de parkeerplaats/fietsenstalling bij de brug gelegen nabij het evenementenpark Watergoed aan de Tielsestraat 129 in Valburg. Het streven is om rond 15.45 terug te zijn.

De tocht staat onder begeleiding van ervaren natuurgidsen Aanmelding voor de wandeling is niet nodig. De wandeling is gratis. Indien u na afloop tevreden bent over de wandeling kunt u een vrijwillige bijdrage doneren ter ondersteuning van ’t CNME. Op de website www.cnmehemmen.nl staat alle andere activiteiten van CNME Hemmen.