Migrerende supervis
Migrerende supervis Foto: World Fish Migration Day

Excursie tijdens World Fish Migration Day

zaterdag 21 april 2018 11:00

Op zaterdag 21 april is het World Fish Migration Day. Ga mee op excursie naar de vistrappen bij het Holland-Duits Gemaal en kom alles te weten over de vismigratie in de Stadswaard bij Nijmegen. In De Bastei is informatie te vinden over trekvissen, er worden leuke informatieve filmpjes getoond en je krijgt inzage in de monitoringsgegevens van de vispassage. Deelname is gratis. Aanmelden is niet nodig. Dit programma wordt aangeboden door De Bastei, Rijkswaterstaat, Waterschap Rivierenland en ARK Natuurontwikkeling.

Vanuit De Bastei vertrekken op deze dag vier excursies naar de Stadswaard. Je kunt met een gids een bezoek brengen aan de vistrap bij het Hollands-Duits Gemaal. Je kunt echte vissen zien zwemmen in de geul, waar je een 'zegenvisser' aan het werk kan zien. Het net wordt geleegd in glazen bakken om de vangst te bekijken en een indruk te krijgen van wat er zoal in het water rondzwemt. De excursies starten vanuit De Bastei om 11.00 uur, 12.00 uur, 13.00 uur en 14.00 uur. De excursies van 11.00 en 13.00 uur zijn in handen van ARK Natuurontwikkeling en leggen vooral de nadruk op riviernatuur en natuurlijke begrazing. De excursies van 12.00 en 14.00 uur hebben ook een cultuurhistorische inslag. Met alle vier de excursies bezoek je de vistrap en de visserij.

In De Bastei zijn consumpties verkrijgbaar en er zijn toiletten aanwezig.

De Bastei is gevestigd aan de Waalkade 83-84 in Nijmegen, telefoon 024 - 3297070. Kijk voor meer informatie op www.debastei.nl.