Logo gemeentenieuwsonline.nl
  • Alles
  • (27)
    Evenement

Meneer Boek leest voor in Bibliotheek De Mariënburg

woensdag 14 maart 15:00 uur

NIJMEGEN - Meneer Boek gaat tijdens de Boekenweek voorlezen uit zijn eigen prentenboek Meneer Boek. In de Bibliotheek De Mariënburg op de jeugdafdeling op woensdagmiddag 14 maart om 15.00 uur.

In het prentenboek staan veel feesten van het jaar. Meneer Boek kiest voor deze dag zijn verhaal over pasen. Iedereen is welkom en de toegang is gratis.

Geel is de kleur van het paasfeest, en van narcissen en van paaseieren. Maar Meneer Boek ontdekt dat het paasfeest ooit een feest was voor het wakker maken van de natuur uit een winterslaap. Meneer Boek is een creatie getekend en geschreven door Clémence Leijten en Joris Leijten en is als prentenboek verschenen bij Joleijt, Educatieve producten, Nijmegen. Acteur en docent Robert Heijnen zal Meneer Boek spelen. Hij leest voor uit het prentenboek. Deze voorstelling vindt plaats twee weken voor Pasen. Daarom is gekozen voor het paasfeestverhaal van Meneer Boek. Meneer Boek zal daarna met de aanwezige kinderen praten over wat hij heeft verteld. Meer informatie www.meneerboek.nl.

Het prentenboek is geschreven voor kinderen vanaf zes jaar en hun ouders. Meneer Boek is een nieuwsgierige man die altijd in boeken van de bibliotheek zoekt naar schatten van verhalen, nu is hij op zoek naar het verhaal achter het paasfeest. Toen Meneer Boek dacht aan paaseieren en narcissen de kleur geel van pasen, vroeg hij zich verwonderd af: "Wat is dat dan, paasfeest?" Meneer Boek gaat vervolgens op zoek naar het antwoord.

Meneer Boek zegt: "Mensen hebben feesten nodig [...] Mensen worden blij van feesten. Als je blij bent, kun je beter tegen nare dingen die gebeuren."


deel deze activiteit