Logo gemeentenieuwsonline.nl
  • Alles
  • (27)
    Evenement

Informatiebijeenkomst leesclub Nederlandse en vertaalde literatuur

woensdag 14 maart 10:00 uur

NIJMEGEN - Wilt u mooie literaire boeken lezen, daarover inspirerende gesprekken voeren en nieuwe mensen ontmoeten? Op woensdag 14 maart om 10.00 uur is er in de Bibliotheek Gelderland-Zuid, locatie Mariënburg in Nijmegen een informatiebijeenkomst over de oprichting van een nieuwe leesclub.

De bijeenkomst is een initiatief van de landelijke organisatie Senia, samen de bibliotheek. De leesclub kiest uit een door deskundigen van Senia opgestelde boekenlijst met hedendaagse Nederlandse en vertaalde literatuur. De groep bespreekt 6 à 7 boeken per jaar. Senia-leesgroepen bespreken de boeken aan de hand van leeswijzers met discussievragen die het gesprek in de leesgroep houvast bieden. Meer informatie over de werkwijze is te vinden op www.senia.nl.

Wie belangstelling heeft is welkom op 14 maart in de Bibliotheek Gelderland-Zuid, locatie Mariënburg in Nijmegen, adres Mariënburg 29. Aanvang 10.00 uur. De bijeenkomst is gratis en vrijblijvend. Na een informatief gedeelte worden er praktische afspraken gemaakt met mensen die in de nieuwe leesgroep willen stappen. Aanmelden is niet nodig.


deel deze activiteit