KBO-middag in Theaterkerk

donderdag 19 oktober 2017 14:00

BEMMEL - De recreatiecommissie van de KBO heeft voor alle senioren in Lingewaard een informatieve middag georganiseerd met een lezing door Michel Bongers en een film van Han de Winter.

In 2016 verscheen deel 1 van het Lingewaards kookboek. Onder de titel 'Wat schaft de pot?' geven 50 oma’s uit de gemeente Lingewaard hun ouderwetse gerecht prijs. In het boek poseren ze samen met hun smikkelende kleinkinderen. Recentelijk is deel 2 van dit unieke streek-kookboek uitgekomen.

De schrijver en samensteller van het boek Michel Bongers, zal een lezing geven over de typische eetcultuur in deze regio. Hij doet dat aan de hand van foto’s en gezellige ouderwetse liedjes.

De film van Han de Winter 'Van Donatuskerk naar theaterkerk begint met de laatste dienst in de Donatuskerk. Daarna is het verbouwingsproces in stappen te volgen, inclusief belangrijke momenten waarop de betrokkenheid van allerlei mensen te zien is. De dvd eindigt bij de oplevering vlak voor de opening.

De middag is donderdag 19 oktober in de Theaterkerk Bemmel om 14.00 uur (inloop vanaf 13.30 uur). De toegang is gratis; iedereen is welkom.