KoningshartEcht Mooij Fotografie
KoningshartEcht Mooij Fotografie

Zonen zonder vadersteun

donderdag 19 oktober 2017 19:30

NIJMEGEN - 'Zo vader, zo zoon.' Maar is dat wel echt zo? Gaan zonen automatisch de weg van hun vader op? Hoe moet dat dan als de band tussen vader en zoon niet zo vanzelfsprekend is?

Of misschien wel afwezig? En gaat het dan net beter met zonen wanneer het contact met hun vader beter is? En hoe zit het eigenlijk met het vrouwbeeld dat jongens hebben? Heeft dat ook iets te maken met de vader-zoonband? Wat als je als zoon geen idee hebt wat het betekent om 'man' te zijn? En wat met de vele vragen die vaders hierover zelf hebben?

Heel wat vragen. Interessante vragen en een thema dat helemaal in de lijn ligt van het werk van Stichting Koningshart. Die organisatie wil dat elke jongen kan uitgroeien tot een gelukkige en evenwichtige man en wil dat doen met een aanbod dat vaders en vaderfiguren ondersteunt.

Stichting Koningshart heeft een programma met verschillende activiteiten met als doel mannen te ondersteunen bij hun rol als vader of vaderfiguur. Koningshart wil als het ware een bedding vormen voor die mannen, zodat zij op hun beurt een bedding voor tienerjongens kunnen vormen.

De komende maand organiseert Stichting Koningshart vier keer een lezing rond dit thema. Naast het delen van hun visie en aanbod naar vaders en zonen toe, is er ook ruimte voor vragen die leven binnen gezinnen. De avonden zijn voor vader en moeders die een (aankomende) tienerzoon in hun gezin hebben.

Donderdag 28 september om 19.30 uur in wijkcentrum Burghardt, B. van de Bergstraat 114, Nijmegen
Woensdag 18 oktober 19.30 uur in Cultureel Centrum De Lèghe Polder, Schoolstraat 16, Beuningen
Donderdag 19 oktober 19.30 uur in Theater de Greppel, Vlierestraat 3, Nijmegen
Maandag 23 oktober 19.30 uur in Voorzieningenhart de Ster, Queenstraat 37B, LentToegangsprijs: 8 euro

Inschrijven is niet nodig. Meer informatie bij Ard Luijmes, 06 27334004 en Loek van der Lans, 06 44492964 of via www.koningshart.nl.