‘Veilig financieel ouder worden’

maandag 19 oktober 2020 14:00

Op maandag 19 oktober presenteert Welzijn Rivierstroom in samenwerking met het STIB, GGD Gelderland-Zuid, Veilig Thuis, Rabobank West Betuwe, een notaris, een bewindvoerder en de politie een bijeenkomst over ‘Veilig financieel ouder worden’.

Iedereen wil zo lang mogelijk financieel zelfstandig blijven? Wat kun je hieraan zelf doen en welke mogelijkheden zijn er? Veilig Thuis geeft diverse tips om zo lang mogelijk financieel zelfstandig te blijven en financieel misbruik te voorkomen. De notaris geeft informatie over het levenstestament en wilsonbekwaamheid, ‘wat te doen als dat aan de orde is?’. De Rabobank geeft adviezen over veilig bankieren en voorzieningen voor ouderen.

Een bewindvoerder vertelt over de werkzaamheden en mogelijkheden van bewindvoering . De politie gaat in op de diverse ‘trucs’ die gebruikt worden om een woning binnen te dringen om zo geld en goederen te stelen en over financieel misbruik. Na de presentaties is er ruimschoots tijd om vragen te stellen. Deelname is kosteloos.

De bijeenkomst is maandag 19 oktober om 14.00 uur in De Prinsenhof, De Bijen 1 in Buren. In verband met corona is vooraf aanmelden noodzakelijk (telefonisch of per email). Voor meer informatie: Welzijn Rivierstroom, telefoon: 0344 602337, e-mail info@welzijnrivierstroom.nl.