Logo gemeentenieuwsonline.nl
  • Alles

Concert met cellosonates door Hanneke Rouw en Masha Galperina

zaterdag 19 september 16:00 uur

VEENENDAAL - Op 19 september, 16.00 uur wordt in de Westerkerk, Goudvink 2 in Veenendaal - na een door corona gedwongen lang reces - weer een concert gegeven. Daarin zal Hanneke Rouw, cello, de hoofdrol spelen.

Ze wordt begeleid door de Russische pianiste Masha Galperina. Op het programma staan twee beroemde cellosonates, van Beethoven en Edouard Lalo. Tussen deze twee grote werken klinken 12 variaties op 'See the conqu'ring hero comes', eveneens van Beethoven. Deze melodie is bij ons zeer bekend onder de titel ‘U zij de glorie’.

Hanneke Rouw begon op achtjarige leeftijd met cello spelen. Met veel plezier volgde ze lessen en op haar zestiende speelde ze al solo met het Jeugd Strijk Orkest Constantijn. In hetzelfde jaar won ze een eervolle vermelding op het Prinses Christina Concours. Op haar zeventiende volgde ze lessen bij Ran Varon aan de vooropleiding van het conservatorium in Zwolle. Hanneke studeerde bij Martijn Vink aan de Luca School of Arts in Leuven.

Masha Galperina (1989) werd geboren in St. Petersburg, Rusland. Vanaf zesjarige leeftijd had ze pianolessen op de muziekschool aldaar, tot ze in 2002 naar Nederland verhuisde en lessen kreeg van Lena en Michael Markov. Vanaf 2005 studeerde ze bij Frank van de Laar aan het ArtEZ Conservatorium Zwolle. In 2012 studeerde ze daar af met een 9,5 met onderscheiding voor haar eindexamen.

Het concert wordt volledig volgens de richtlijnen van het RIVM georganiseerd. Het is daarom nodig dat men zich aanmeldt via de website van Westerkerkmuziek (www.westerkerkmuziekveenendaal.nl). De entree is gratis. Aan de uitgang is er wel een collecte.


deel deze activiteit