Logo gemeentenieuwsonline.nl
  • Alles

Orgelconcert Evan Bogerd

zaterdag 22 augustus 20:15 uur

RHENEN - Zaterdag 22 augustus verzorgt Evan Bogerd het tweede orgelconcert in de Cunerakerk.

Evan Bogerd (1993) werd voorbereid op zijn orgelstudie door Herman van Vliet uit Amersfoort. Daarna studeerde hij bij Jos van der Kooy aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Bogerd volgde diverse masterclasses aan de orgelacademie voor improvisatie in Altenberg (Duitsland).

In 2016 maakte Bogerd veel indruk met zijn debuut op cd. Hij presenteerde op de cd een brede repertoirekeuze. Werken van Max Reger, Sigfrid Karg-Elert, J.S. Bach en van Daan Manneke. Deze cd, opgenomen op het Müller orgel van de Sint-Bavo in Haarlem, ontving veel lof en een ‘10’ in het vooraanstaande muziekblad ‘Luister’: “Zijn Bach straalt een weldadige rust uit terwijl zijn Reger van een soevereine virtuositeit getuigt. Voor Manneke moet je openstellen en lef hebben. Allemaal eigenschappen die Evan Bogerd nu al maken tot een van de toptalenten in zijn vak.”

Evan Bogerd is als cantor-organist verbonden aan de Westerkerk in Amsterdam. Daarnaast is Bogerd organist van het fraaie Holthuis-orgel in de Ichthuskerk in Hasselt.

Programma:
J.S. Bach - Praeludium et Fuga in a, BWV 543
J.S. Bach - Vater unser im Himmelreich, BWV 682
P. Post - Zes Valerius liederen voor orgel
E. Bogerd - Improvisatie
P. Hindemith - Orgelsonata I
C. Kee - ‘Merck toch hoe sterck’ con variazioni

Aanvang 20:15 uur; Entree 10, CJP/student 5 euro, jeugd tot 18 jaar - gratis. Voor info, kaarten en coronamaatregelen zie www.klassiekaanderijn.nl.


deel deze activiteit