Logo gemeentenieuwsonline.nl
  • Alles

Argentijnse Tangomuziek in Rhenen

zaterdag 22 februari 20:00 uur

Foto: niet bekend

RHENEN - In de serie De Korenwinde is er zaterdag 22 februari om 20:00 uur Argentijnse Tangomuziek te beluisteren in De Vlam in Rhenen.

Het volgende Korenwinde-concert is gewijd aan de Argentijnse tangomuziek. Ensemble Tango Aliado is gefascineerd door de kracht van het ritme in de tango. Eind 19e eeuw waren de steden aan de Río de la Plata een grote smeltkroes van verschillende culturen, die ieder hun eigen soort muziek inbrachten. Ritmes uit de habanera, milonga, candombe en tango wals vloeiden samen in de veelzijdige tangomuziek. Tango Aliado speelt ditmaal vooral oudere klassieke tango’s van onder andere Pugliese, Canaro, de Caro en Piazzolla, maar ook nieuwe tango’s van Cosentino en Wantenaar, onlangs uitgebracht op een nieuwe cd 'El Compás'. De magnetische kracht van ritme en hartstochtelijke melodieën komen samen tijdens dit concert.

Tango Aliado bestaat uit: Françoise van Varsseveld - viool, Mariken Zandvliet - piano, Lucas Stam - cello en Gert Wantenaar - bandoneon.

Het optreden vindt plaats in De Vlam, Beukenlaan 2 in Rhenen en begint om 20:00 uur. Bij de kassa zijn losse kaartjes verkrijgbaar (met PIN betalen kan), ook via www.korenwinde.nl zijn digitaal kaartjes te bestellen èn betalen. Losse kaartjes kosten vanaf 27 jaar 18 euro; van 19 - 26 jaar 12 euro en tot en met 18 jaar zijn de concerten gratis.


deel deze activiteit