Logo gemeentenieuwsonline.nl
  • Alles

Lezing Van Montfoort over groene theologie

vrijdag 24 januari 16:30 uur

RHENEN - Theoloog Trees van Montfoort houdt vrijdagmiddag 24 januari tijdens het oecumenisch café in Rhenen een lezing over Groene Theologie. De klimaatcrisis, het verdwijnen van dieren en planten en de toenemende vervuiling van de aarde stellen nieuwe vragen aan geloof en theologie.

Steeds meer kerken schakelen over op duurzame energie en leggen bijvoorbeeld een kerktuin aan. 'Maar er is méér nodig', stelt Van Montfoort in haar boek 'Groene theologie', dat de prijs kreeg voor het beste theologische boek van 2019. Ook het denken over God en de wereld moet veranderen, vindt zij. Want het christendom heeft volgens haar zelf bijgedragen aan de ecologische crisis door de mens te zien als heerser over de aarde en negatief te spreken over de natuur. 'Wie de bijbel opnieuw gaat lezen, ziet dat niet de mens centraal staat, maar Gods verbondenheid met heel de schepping'.

De lezing wordt gehouden in de Ontmoetingskerk, Anjerlaan 1 in Rhenen en begint om 16.30 uur. Vanaf 16.00 uur is er koffie en thee; de toegang is gratis. De organisatie is in handen van de Raad van Kerken Rhenen-Kesteren. Na afloop is er gelegenheid om voor een klein bedrag gezamenlijk soep te eten en een drankje te nuttigen.


deel deze activiteit