De Suurhoffbrug. (eigen foto)
De Suurhoffbrug. (eigen foto) Foto: Eigen foto

Ingezonden brief

Nieuwe brug in Rhenen is er al!

De nieuwe Rijnbrug in Rhenen is er al. Hij ligt alleen nog op de verkeerde plek. Sinds 1957 wordt er van alles beloofd aangaande de Rijnbrug maar er gebeurt niets! Wij hebben de Brug gevonden.... wanneer gaat de overheid hem plaatsen?

Jarenlang al wordt er gepraat over een nieuwe Rijnbrug en nog steeds geen oplossing. De afgelopen jaren is te veel geld uitgegeven aan niet uitgevoerde plannen om de brug aan te passen aan de eisen van de tijd. Tot op heden is dit weggegooid geld.

Wij stuitten op de internetpagina Bruggenbank.nl. Op deze pagina worden bruggen aangeboden die nu of in de toekomst overbodig zijn. Ons oog viel op de Suurhoffbrug. Deze brug kan dienen als vaste oeververbinding om de huidige Rijnbrug te ontlasten. 

Voor ons is dit voldoende om druk te zetten om eindelijk het fileprobleem in Rhenen op te lossen. Provincies Utrecht en Gelderland komen er maar niet uit. De infrastructuur moet nú op orde zijn. Vóór de aangekondigde grootschalige woningbouw van ruim 65.000 woningen in de twee regio’s die deze brug verbindt. 

De lokale leefbaarheid in de woonomgeving van de Rijnbrug is onvoldoende: de economische schade door fileproblematiek is groot. Fijnstof door verkeersintensiteit is slecht voor de gezondheid. 

Er is sprake van onnodige hoge stikstofuitstoot door de files. Zeker in het licht dat het inwonertal in de Betuwe en FoodValley de komende tien jaar fors zal stijgen, moeten we nú een oplossing bieden.

Christiaan de Lange