Lente Percussie Beleving in Podium De Vlam.
Lente Percussie Beleving in Podium De Vlam. Foto: Christine Schukking

Lente Percussie Beleving

Algemeen

RHENEN - Op de zaterdagen 13 en 20 april en 4 mei verzorgt Christine Schukking weer een opzwepende Lente Percussie Beleving in Podium De Vlam, Beukenlaan 2 Rhenen. Kaartjes zijn nu verkrijgbaar via podiumdevlam.nl. Entree is inclusief koffie en thee.

In 1964 schreef de Cubaanse pianist en componist Pérez Prado een prachtige korte compositie: El Dengue del Amor. Dit nummer wat hij speelde met zijn orkest, leent zich uitstekend als bewerking voor de eerste percussie beleving sessie van dit seizoen. Een heerlijk opzwepend ritme met fijne breaks en eenvoudige zang.

Op 20 april: Bomba!

In de tweede sessie spelen we een traditionele Afro-Puerto Ricaanse Bomba. Het nummer Lamento Borincano van het ensemble Grupo Afro Boricua, vormt de inspiratie bron voor deze prachtige Bomba. Het typische ‘cuá’ houten klankpatroon samen met de swingende ritmes van de trommels en maraca zet ons aan tot dansen.

Verrassingseffect

In de laatste sessie spelen we op de cajon (kist) een Funky nummer mee met de muziek. Welke dat zal zijn gaat Christine nog niet verklappen. Het verrassingseffect is groot als blijkt dat je het nummer al kunt meespelen nadat je de ritmes, stops en breaks hebt aangeleerd.

Kaartjes

Op de zaterdagen 13 en 20 april en 4 mei verzorgt Christine Schukking weer een te gekke Lente Percussie Beleving in Podium De Vlam, Beukenlaan 2 Rhenen. Kaartjes zijn nu verkrijgbaar via www.podiumdevlam.nl. Entree is inclusief koffie en thee.