Kinderen van De Kikkerkoning openen de uitkijk-en ontdektoren van Landerij De Park. (foto: ReversePixels Photography)
Kinderen van De Kikkerkoning openen de uitkijk-en ontdektoren van Landerij De Park. (foto: ReversePixels Photography) Foto: ReversePixels Photography

Uitkijk- en ontdektoren verrijkt Landerij De Park

Algemeen

BETUWE - De nieuwe uitkijk- en ontdektoren in de natuurspeelplaats van Landerij De Park is afgelopen week officieel geopend. De toren geeft rondom zicht op de prachtige omgeving in Park Lingezegen. Je kunt er de Elster Toren zien in de verte, maar ook de wijken van De Schuytgraaf.

Bovenop zijn er verschillende borden met natuurinformatie te vinden, getekend door Mariëtte Hanssen. Basisscholen die met een excursie van Natuur- en MilieuEducatie Overbetuwe naar Landerij De Park komen kunnen er diverse natuurontdekopdrachten doen.

De opening werd verricht door kinderen van BSO De Kikkerkoning. Met flinke wind werden de parachuutjes met allerlei natuurelementen losgelaten vanaf de toren. Het was een vrolijk gezicht. Als vaste ‘bewoners’ van Landerij De Park zullen zij de toren vaak beklimmen.
Rob Bruins, bestuurslid van Stichting Boerderij Lingezegen (initiatiefnemer van Landerij De Park) bedankte Albert Heijn\Driessen, De Kikkerkoning, Stichting Zabawas (onder andere voor natuur), Prins Bernhard Cultuurfonds en Rabobank Maas en Waal- Oostbetuwe voor hun financiële steun en ook de vrijwilligers voor hun bijdrage aan het realiseren van de toren.

"Landerij De Park vind je aan De Park 12 in Elst. En kom je graag op Landerij De Park? Steun dan de Makers! Kijk op landerijdepark.nl/steundemakers en help mee."

Uitgelicht

Digitale krant