Afbeelding

Pelgrimswandeling Pleisterplaats Ressen

Algemeen

RESSEN - Pelgrim, pilgrim, pellegrino, van het Latijnse peregrinus. Dat betekent iemand die over de akkers loopt, een landloper, zeg maar. Maar tegenwoordig wordt er vaak een tocht mee bedoeld, die erop is gericht om tot nadenken, tot rust en/of tot jezelf te komen. Te ontdekken waar je op jouw weg staat.

Onderweg doe je nieuwe indrukken op en vinden waardevolle ontmoetingen plaats. Misschien is wel typisch voor een pelgrimstocht dat je niet zozeer nieuwe dingen, maar dingen die je al had en die je opnieuw, in een andere dimensie, gaat waarderen. En dat is dan toch mooi meegenomen.

Op zaterdag 5 augustus is er weer een pelgrimswandeling vanuit Pleisterplaats Ressen. Het is de derde keer dat we dit vanaf Ressen doen en voor deze dag is er een nieuwe route uitgezet. "Na een kop koffie in de kerk en een kort meditatief moment, wandelen we vanaf 10 uur met elkaar een route van ongeveer 7 kilometer. Een deel van de wandeling lopen we in stilte, hier en daar staan we letterlijk en figuurlijk even stil bij iets in de natuur of een korte bezinnende tekst. Tijdens de wandeling is er ook een stop waar we iets te eten en te drinken krijgen, waarna we onze weg vervolgen. We eindigen weer in de kerk, waar we afsluiten en ieder weer zijn of haar eigen weg kan vervolgen.

Inloop met koffie en thee vanaf 9.30 uur; de wandeling duurt tot 13.00 uur. Het start en eindpunt is de Ressense Kerk,
Kerkenhofstraat 3, Ressen. Aanmelden vooraf is niet nodig. Meer informatie staat op www.pleisterplaatsressen.nl.

Uitgelicht

Digitale krant