Indië-herdenking Nijmegen 14 augustus

Algemeen

NIJMEGEN - De Indië-herdenking Nijmegen is maandag 14 augustus 19:00 uur (vrij entree) in de raadzaal en binnenplaats (ingang Burchtstraat) van het Gemeentehuis. Thema is 'Achterblijvers en Spijtoptanten'.

Het Comité Indië-Herdenking Nijmegen heeft dit jaar voor een bijzonder thema gekozen. Een vergeten groep getroffenen staat namelijk centraal: de achterblijvers en spijtoptanten in Indonesië. In de nasleep van de Tweede Wereldoorlog en aansluitend de koloniale oorlog moesten de aldaar aanwezige Indische Nederlanders een moeilijke keuze maken: blijven of gaan.

Na de bijeenkomst in de raadzaal wordt bij de gedenkplaquette op de Gedeputeerdenplaats één minuut stilte gehouden en worden kransen gelegd. Er is na de ceremonie gelegenheid om gezamenlijk een kopje koffie of thee te nuttigen in de Schepenhal van het Gemeentehuis. De Indië-Herdenking wordt jaarlijks georganiseerd door de Stichting Platform Indische Organisaties Nijmegen en omgeving. Dit jaar is de Herdenking ook weer voorbereid in samenwerking met het door het bestuur van Stichting PION opgerichte Comité Indië-Herdenking Nijmegen. Iedereen die zich verbonden voelt is van harte uitgenodigd om deel te nemen. www.stichtingpion.nl

Uitgelicht

Digitale krant