Afbeelding

Jongens-15 wint zilver op NK-teams

Algemeen

NIJMEGEN/ARNHEM - Bushi Arnhem heeft op 17 juni in Nijmegen met drie judo jeugdteams deelgenomen aan het NK-teams. Het jongensteam -15 behaalde het zilver. De meisjesteams -12 en -15 werden beiden vijfde.

Op zaterdag 17 juni was het Triavium voor de teamwedstrijden door de JBN omgebouwd tot judotempel. Op zes wedstrijdmatten werd gestreden om de Nationale titel in verschillende leeftijdscategorieën (-12 en -15). Het jongensteam -15 van Bushi Arnhem startten het team toernooi voortvarend. De eerste wedstrijd werd gewonnen met 4-1 waarna de weg naar de finale veilig werd gesteld door met 3-2 te winnen. De finale verloren ze met 2-3 van het sterke team van Mahorokan uit Zuid-Holland.

De meisjes onder de 12 jaar moesten direct tegen een sterke tegenstander beginnen en verloren hun eerste partij met 5-0. In de herkansingen wisten ze zich goed terug knokken en wonnen ze met 3-2. In de derde teamwedstrijd om het brons was het spannend. Deze partij werd met 3-2 verloren.

De meisjes onder 15 jaar verloren hun eerste partij met 1-4. In de herkansing revancheerden ze zich door overtuigend met 4-1 te winnen. In de wedstrijd om de derde plaats was het tot de laatste partij spannend. Ze waren dichtbij een brozen plak, maar verloren nipt met 2-3.

Mooi om te zien hoe de jeugd al op dit niveau kan presteren en ze elkaar steunen.

Wilt u onze judoka's in actie zien? Dit kan op het Bushi-toernooi dat op op 8 juli in sportcentrum De Laar-West gehouden wordt. De entree is gratis. Het plezier in de judosport staat die dag centraal.

Uitgelicht

Digitale krant