Afbeelding

Drie medailles op bondskampioenschap turnen voor Elistha-turners

Algemeen

ELST - Zaterdag 10 juni was de Bondskampioenschap landelijke meerkamp turnen in Waalwijk. Voor Elishta zijn Sim Boerboom en Jayson Donald hier naar toe geweest. Sim begon uiterst sterk op brug en rek met een score van en heeft daarbij geen kostbare punten verloren.

Op het onderdeel vloer wist hij met een zeer nette uitvoering de hoogste score te behalen. Na vijf onderdelen stond Sim op een gedeelde tweede plaats, maar helaas verliep het laatste onderdeel, sprong, minder goed. Ondanks dat het inturnen goed verliep, viel Sim tijdens de wedstrijd waardoor hij naar een vijfde plek zakte.
Op zondag 11 juni zijn is de Bondskampioenschap landelijke toestelfinales gehouden. Ook hier kwamen zowel Sim als Jayson namen Elistha uit. Sim kwam uit op vloer en sprong, en Jayson kwam in de eerst wedstrijd uit op rek. Met een keurig nette en strak uitgevoerde oefening turnde hij een uitstekende prestatie die met 16.90 goed was voor een verdiende zilveren medaille.
Sim, die in de tweede wedstrijd, uit kwam op vloer en sprong, heeft twee uitstekende oefeningen laten zien. Op vloer turnde Sim een zeer strakke oefening en met 12,85 punten, leverde hem dit een gouden medaille op. En op sprong wist hij, ondanks de teleurstelling van een dag eerder, een zilveren medaille te behalen. Beiden hebben weer laten zien dat Elistha ook op landelijk niveau hoge prestaties levert.

Uitgelicht

Digitale krant