Leader-programma in Rivierenland gaat van start met eerste informatieavond

Algemeen

NEDER-BETUWE - Vanaf 1 mei kan er in Rivierenland een beroep worden gedaan op subsidie via het Europese programma Leader. Dat betekent groen licht voor bewoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties om hun innovatieve plannen voor plattelandsprojecten voor te leggen aan Leader. Dit kan tijdens de eerste inspiratie- en informatieavond op woensdag 22 mei bij De Lingeborgh in Geldermalsen.

Leader is een Europees programma dat vernieuwende projecten ondersteunt die ‘van onderop’ komen, vóór en dóór inwoners, en die bijdragen aan de ontwikkeling van de streek. Samenwerking en innovatie staan hierbij centraal.

Lokale doelstellingen

Uitgangspunt van de Leader-werkwijze is dat het gebied zelf een Lokale OntwikkelingsStrategie (LOS) opstelt. De hoofddoelstelling in de LOS van Leader Rivierenland is als volgt: 

Leader ondersteunt initiatieven die ervoor zorgen dat Rivierenland aantrekkelijk is én blijft om hier te wonen, te werken en te recreëren, zodat bestaande inwoners (jong en oud) en bedrijven hier blijven en het gebied ook nieuwe inwoners, bedrijven en bezoekers aantrekt.
Kijk voor meer info op www.leaderrivierenland.nl

Aftrap met informatieavond

Om iedereen met projectplannen zo goed mogelijk te ondersteunen organiseert Leader een inspiratie- en informatiebijeenkomst met inspirerende voorbeelden en de mogelijkheid voor inwoners om ideeën te pitchen. Deze eerste bijeenkomst vindt plaats op woensdagavond 22 mei om 19.30 uur bij De Lingeborgh, Laan van Leeuwenstein 2 in Geldermalsen. Aanmelden is noodzakelijk en kan door een mail te sturen naar: leader@fruitdelta.nl.

Uitgelicht

Digitale krant